Fa'aliliuga u'amea a Lonetona (LME)kopana tulaʻi mai i le vaitaimi o fefaʻatauaʻiga faʻaeletoroni a Asia i le Aso Gafua aʻo faʻaleleia atili le manaʻoga o Saina, le tagata faʻatau uʻamea sili.Ae ui i lea, o le siʻitia o tului a le Fed e ono faʻaleagaina ai le faʻagesegese o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga o le lalolagi poʻo le paʻu atu i le paʻu, ma faʻaauau pea ona faʻatapulaʻaina le tuputupu aʻe o metala tau pisinisi.

E oʻo i le aoauli o le Aso Gafua i Beijing, o le faʻailoga a le LME e tolu masinakoparosa0.5% ile US $8420 ile tone.I le aso fefaʻatauaʻiga mulimuli, na pa'ū i le pito maualalo o le $ 8122.5 talu mai Fepuari 2021.

I le Shanghai Futures Exchange, o le sili ona malosi Aukuso kopa pa'ū 390 yuan, poʻo le 0.6%, i le 64040 yuan i le tone.

Copper

I Saina, na faalauiloa ai e Shanghai le manumalo i le taua faasaga i le faamai, lea na fesoasoani e faaleleia ai lagona o maketi ma siitia ai le faamoemoe o le tamaoaiga o Saina.

O faʻamaumauga na tuʻuina atu i le Aso Gafua na faʻaalia ai o le toe amataina o gaioiga i totonu o fale gaosi oloa tetele a Saina, o le faʻaitiitia o tupe mama a pisinisi pisinisi a Saina na faʻagesegese ia Me.

I totonu o le Iunaite Setete, e mafai e le Federal Reserve ona faʻavavevave le siʻitia o tului e taofia ai le tau o le tau, lea e 40 tausaga le maualuga.O lo'o fa'apopoleina o le a fa'agesegese le fa'atupulaia o le tamaoaiga o Amerika pe o'o fo'i ina pa'u i le pa'u.

O le vaiaso talu ai, na tipi ai e le International Monetary Fund (IMF) ana faʻamatalaga mo le tuputupu aʻe o le tamaoaiga o Amerika ona o le siʻitia malosi o tului a le Federal Reserve na faʻamalieina ai le manaʻoga, ae na valoia e le MF o le Iunaite Setete o le a "le fiafia" e aloese mai le paʻu.

Maximo m á Ximo Pacheco, taitaifono o Codelco, o se setete puleakopakamupani i Chile, na fai mai i Santiago e ui lava i le paʻu lata mai o tau o le kopa, e talitonu le kamupani o le a tumau pea le malosi o le tau o le kopa i le lumanaʻi.


Taimi meli: Iuni-27-2022