Na lipotia e le aufaasālalau mai fafo ia Iuni 30: o le Yukon itulagi o Kanata e lauiloa mo lona gaosiga o auro mauoa i le talafaasolopito, ae o le nofoaga foi lea o le Minto kopa fusi, o se tulaga muamua-vasega.kopa eria.

Ua uma ona iai sefai kopa mingtuo mining kamupani i le itulagi.O galuega i lalo o le eleele a le kamupani na maua ai le 9.1 miliona pauna o le kopa i le kuata muamua o lenei tausaga.Na ta’ua e le fa’atonu o le mining o lo’o nafa ma le su’esu’eina o le itulagi e fa’apea, o le pisinisi a le mingtuo mining company ua na’o se vaega itiiti o le gafatia o le itulagi.Talu ai nei, na faʻaalia ai e le mingtuo mining lana pisinisi i le taimi o le Yukon mining Alliance Investment Conference ma le asiasiga o meatotino.E ui ina sa i ai le maina talu mai le 2007, o le kamupani e fou ma lisiina ia Novema 2021.

Copper

O loʻo faʻaauau pea ona talitonu le au suʻesuʻe ma le tamaoaiga e faʻapea, faatasi ai ma le suiga o le lalolagi i le malosi faʻafouina lanumeamata ma le manaʻoga mo se taimi umi mo uʻamea faavae,kopai le itu i matu sisifo o Kanata ua avea ma taulaiga fou.O u'amea uma na gaosia e le mingtuo mining na fa'atau atu i Sumitomo Co., Ltd. I le 15 tausaga talu ai, na maua ai e le maina le 500miliona pauna o kopa.David, sui peresitene o le su'esu'eina o le kamupani mingtuo?Fai mai David Benson ua amata e le kamupani se polokalame pisi e viliina, ma le faamoemoe e faʻaogaina atoatoa le gafatia o aseta.O le afa o minerale mingtuo e leʻi suʻesuʻeina atoa, o lea o loʻo i ai se avanoa maualuga e maua ai punaoa fou.I le taimi nei, e maua e le maina e tusa ma le 3200 tone o 'oa i le aso.Fai mai Benson o lo o fuafua e siitia le gaosiga i le 4000 tone i le tausaga fou ona o isi tupe teu o le a eliina foi.

Mingtuo mining ua na'o se poloketi e mafai ona o'o i se vaega o fusi kopa e 85 kilomita.I le pito i saute o le fusi oga, o loʻo suʻesuʻeina ma atinaʻe e le kamupani mining granite Creek le poloketi a Carmack na maua i le 2019. Ua fai mai le kamupani o faʻaagaaga uʻamea o loʻo aofia ai i totonu o le poloketi e aofia ai le 651 miliona pauna o kopa, 8.5 miliona pauna molybdenum, 302000 aunese. o auro ma 2.8 miliona aunese siliva.

Tim, Peresetene ma Pule Sili o Junior Explorer?Fai mai Johnson o le mingtuokopamine fusipa'u e mafai ona avea ma vaega muamua-vasega o le vaega muamua-vasega eli fa'afaamasinoga, lea e mana'omia ai tupe fa'aopoopo i le eria.O le a va'aia e le au fa'atauva'a po'o le tele o mea fa'apitoa le gafatia o le itulagi.Na faailoa mai e Johnson o le tele o kamupani tetele o le a le fiafia i se poloketi e iai le kopa i lalo ifo o le 1 piliona pauna.Ae ui i lea, o le mingtuo mining company ma granite Creek mining company o lo'o i ai se punaoa tu'ufa'atasi o le 1billion pauna, na'o le lua galuega faatino.

O le lona tolu o tagata auai tele i le mingtuo copper belt o le Selkirk indigenous people, e ona ma pulea le 4740 sikuea kilomita o fanua faaleaganuu i le itulagi.Na faailoa mai e Johnson ma Benson e faapea, o le fanua e umia e tagata o Selkirk e leʻi fausia i le va o poloketi e lua, e ono fai ma sui o le tele o le tuputupu aʻe.

E le gata o le manaoga mo le kopa e faʻamoemoe e faʻaluaina, ae na faʻailoa e Johnson o pulega faʻalesiosiomaga ma agafesootai ua avea ai le Yukon ma nofoaga matagofie.E le mafai ona e mauaina nei nofoaga enaina e leʻi atinaʻeina i soʻo se mea i le lalolagi, sei vagana ai le Democratic Republic of Congo, lea e le lelei le tulaga o le ESG.O Yukon o se tasi o nofoaga sili ona lelei eli i le lalolagi.


Taimi meli: Iul-01-2022